Workshop: 2D Game

Ready, set, game! Bouw een eigen 2D game zonder de hocus pocus van coderen. Spring in onze ‘2D game’ workshop, speciaal voor middelbare scholieren. Met intuïtieve, drag-and-drop tools, ontdek je hoe logica en creativiteit samenkomen.

Maak je klaar om je vrienden te verslaan met het spel dat je zelf hebt gemaakt! Game on!

Tools en eindproduct

Tijdens de ‘2D Game’ workshop maken de studenten gebruik van Scratch. Scratch is een visuele programmeer taal, dat houdt in dat studenten geen code hoeven te typen, maar door het slepen van blokken kunnen programmeren. Bekijk deze video als voorbeeld.

Dit maakt het geschikt voor jong en oud en doet overigens niks af aan de complexiteit die de code kan bereiken. Het is dus zowel interessant voor noobs (beginners), als gevorderde!

Scratch werkt op Ipads en laptops. Het is via een website te bereiken en er is geen account voor nodig.

Het eindproduct is een ‘helicopter game’ denk aan flappybird. De studenten maken hierdoor kennis met de basis van gamedesign: sprites, game loop, collision, power-ups, etc.

Ga naar de ‘workshop in stappen’ voor meer details over deze workshop!

De voordelen van deze workshop zijn dat studenten computationeel leren denken in een hele visuele omgeving. Dit stimuleert logisch denken, probleemoplossend vermogen en creativiteit!

Belangrijke informatie

Icon voor het materiaal van de workshop voor De Computerjongens

Materiaal

De workshop maakt gebruik van het programma Scratch. De school dient hiervoor laptops of iPads aan de studenten te lenen.

De workshop start met een powerpoint presentatie. Hiervoor is een scherm met HDMI aansluiting nodig.

Icon voor de duratie van de workshop voor De Computerjongens

Duratie

Een workshop duurt 2 lesuren (100 minuten), maar kan ook langer of minder lang duren op aanvraag. 

Icon voor de kosten van de workshop voor De Computerjongens

Kosten

Per lesuur (50 min) rekenen we 70 euro. De materiaal kosten voor de workshops bedragen 50 euro per dag. Deze bedragen zijn exclusief BTW en eventuele reiskosten, we maken gebruik van een K.O.R.

Icon voor de werkwijze van de workshop voor De Computerjongens

Werkwijze

De workshop kan vooraf ingezien worden. De workshop start met theorie over het onderwerp, daarna kunnen studenten zelfstandig aan de slag door middel van een reader. De student werkt individueel.

Icon voor de niveaus van de workshop voor De Computerjongens

Niveaus

De workshop is onderverdeeld in drie niveau’s: noob, gamer en godmode. De niveaus worden chronologisch afgelegd. Dat zorgt ervoor dat iedereen met een werkende game de workshop verlaat, maar dat er ook ruimte is voor uitdaging en experiment.

Icon voor het toezicht van de workshop voor De Computerjongens

Toezicht

Het is wenselijk als er een docent van de school aanwezig is om toezicht te houden, maar dit is niet noodzakelijk.

We staan uiteraard open voor suggesties! In overleg kunnen de workshops worden aangepast om meer aan te sluiten bij de voorkennis van de student. Meer uitdaging of minder? Meer zenden of niet zenden? Graag in het Engels? Voor volwassenen of bedrijven? Alles is mogelijk in overleg. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

De workshop in stappen

1 - Game geschiedenis
De workshop begint met een korte introductie en daarna zal er 5-10 minuten gepresenteerd worden aan de hand van een powerpoint. Tijdens de presentatie verkennen we de geschiedenis van de gaming wereld! Welke technieken zijn belangrijk geweest om te komen waar we nu staan? Ook wordt er vooruit geblikt: hoe ziet de game wereld er over 50 jaar uit?
2 - Aan de slag met Scratch!

De studenten ontvangen een reader van ons. Hierop staan alle stappen van de workshop duidelijk uitgelegd. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen tempo werken. Stap voor stap wordt de game geprogrammeerd. Game on! Dit kan zowel op een iPad of laptop.

3 - Noob, gamer of godmode...

De studenten kunnen drie niveaus afleggen: noob, gamer en godmode. De niveaus zijn chronologisch in de reader verwerkt. Elk niveau maakt de code complexer en introduceert nieuwe concepten zoals variabelen en functies.

Hierdoor heeft elke student voldoende uitdaging, maar gaat ook iedereen naar huis met een werkende game en tevreden gevoel.

4 - Wedstrijdje?

Iedere student geeft zijn eigen twist en creeert zelf levels, van makkelijk tot onmogelijk. Heb jij het in je om de levels van je klasgenoten te verslaan? We stimuleren dat studenten elkaars game proberen en tips geven!

Contact

Na het verlaten van onze digitale thuis planeet zijn we geland en gevestigd in Eindhoven.

Interesse, of toch nog wat vragen? Neem contact op via onderstaand formulier (of stuur even een appje) en we sturen zo snel mogelijk een hologram bij je langs!

Tel: +31 6 58 79 95 18

Mail: info@computerjongens.com