Workshop: Augmented Reality

Stap in de magische wereld van Augmented Reality! Als middelbare scholier ben je natuurlijk bekend met TikTok en Instagram filters, maar waarvoor kan AR nog meer gebruikt worden? Welke toepassingen zijn er voor educatie en de zorg? Leren door te doen: geen lange theorie, maar lekker hands-on met Augmented Reality. De studenten kiezen een werelddeel uit en maken daarover een 3D presentatie in Augmented Reality!

Altijd al benieuwd geweest hoe een leeuw er van dichtbij uitziet?

Tools en eindproduct

Tijdens de ‘Augmented Reality’ workshop maken de studenten gebruik van de MergeCube. De MergeCube is een fysieke kubus waarop een augmented reality wereld gebouwd kan worden. Middels een telefoon of iPad kan de student deze wereld bestuderen.

De student maakt gebruik van intuïtieve 3D software, genaamd CoSpaces Edu, die speciaal ontworpen is voor kinderen en jong volwassenen.

CoSpaces werkt op iPad en laptops. De software is via een website of app te gebruiken.

Het eindproduct is een ‘kubus presentatie in AR’ aan de hand van de kubus presenteren de studenten een werelddeel naar keuze. De studenten maken hierdoor kennis met de basis van 3D vormgeving: positioneren, 3D models en animatie.

De studenten ontvangen van ons readers met informatie over de verschillende werelddelen, deze informatie kunnen ze (in combinatie met eigen kennis) gebruiken voor het realiseren van de verschillende onderdelen in Augmented Reality.

Ga naar de ‘workshop in stappen’ voor meer details over deze workshop!

De voordelen van deze workshop zijn dat studenten toepassingen ontdekken van AR in het onderwijs en kennismaken met 3D software, een belangrijke techniek in een digitale wereld.

Belangrijke informatie

Icon voor het materiaal van de workshop voor De Computerjongens

Materiaal

De workshop maakt gebruik van het programma Scratch. De school dient hiervoor laptops of iPads aan de studenten te lenen.

De workshop start met een powerpoint presentatie. Hiervoor is een scherm met HDMI aansluiting nodig.

Icon voor de duratie van de workshop voor De Computerjongens

Duratie

Een workshop duurt 2 lesuren (100 minuten), maar kan ook langer of minder lang duren op aanvraag.

Icon voor de kosten van de workshop voor De Computerjongens

Kosten

Per lesuur (50 min) rekenen we 70 euro. De materiaal kosten voor de workshops bedragen 50 euro per dag. Deze bedragen zijn exclusief BTW en eventuele reiskosten, we maken gebruik van een K.O.R.

Icon voor de werkwijze van de workshop voor De Computerjongens

Werkwijze

De workshop kan vooraf ingezien worden. De workshop start met theorie over het onderwerp, daarna kunnen studenten zelfstandig aan de slag door middel van een reader. De student werkt individueel.

Icon voor de niveaus van de workshop voor De Computerjongens

Onderzoek

Voorkennis is niet nodig. De studenten ontvangen informatie over verschillende werelddelen, hierdoor kan de volledige focus liggen op het werken met Augmented Reality.

Icon voor het toezicht van de workshop voor De Computerjongens

Toezicht

Het is wenselijk als er een docent van de school aanwezig is om toezicht te houden, maar dit is niet noodzakelijk.

We staan uiteraard open voor suggesties! In overleg kunnen de workshops worden aangepast om meer aan te sluiten bij de voorkennis van de student. Meer uitdaging of minder? Liever in het Engels? Meer zenden of niet zenden? Voor volwassenen of bedrijven? Alles is mogelijk in overleg. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

De workshop in stappen

1 - Toepassingen Augmented Reality
Studenten zijn uiteraard maar al te goed bekend met deze techniek, ze gebruiken het namelijk dagelijks! TikTok en Instagram filters maken gebruik van de techniek Augmented Reality. Maar hoe werkt deze techniek nou precies? Welke andere toepassingen voor Augmented Reality zijn er buiten social media? Tijdens een korte presentatie (5-10min) behandelen we deze onderwerpen en geven we context over de wereld van Augmented Reality.
2 - Aan de slag met AR!

De studenten ontvangen een reader van ons. Hierop staan alle stappen van de workshop duidelijk uitgelegd. Daarnaast ontvangen ze ook informatie over de verschillende werelddelen. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen tempo werken. Stap voor stap wordt de Augmented Reality wereld tot leven gewekt. Let’s create!

3 - Dieren, beroemdheden en feitjes

De studenten kiezen een werelddeel naar keuze. De kubus heeft zes zijdes, per zijde wordt er een ander onderwerp gepresenteerd: beroemdheden, inwoners, dieren, feitjes, etc. De kennis komt tot leven door gebruik te maken van 3D modellen, videos en interactieve onderdelen. Een nieuwe sci-fi manier van presenteren!

4 - Show off!

Op het einde kunnen de studenten bij elkaar kijken en nieuwe kennis opdoen over verschilende wereldelen. Wist jij dat Azië maar liefst 4.6 miljard inwoners heeft? Het is ook mogelijk om de kubus thuis uit te printen en de 3D wereld te laten zien aan ouders/verzorgers.

Contact

Na het verlaten van onze digitale thuis planeet zijn we geland en gevestigd in Eindhoven.

Interesse, of toch nog wat vragen? Neem contact op via onderstaand formulier (of stuur even een appje) en we sturen zo snel mogelijk een hologram bij je langs!

Tel: +31 6 58 79 95 18

Mail: info@computerjongens.com